Το μαγειρείο ως διακριτή μονάδα

Αρχιτεκτονική του μενού των εστιατορίων

Το menu ή εδεσματολόγιο, περιλαμβάνει το σύνολο των προσφερομένων ειδών σε ένα εστιατόριο. Είθισται να υπάρχει άλλο menu για τα φαγητά και άλλο για τα προσφερόμενα ποτά.
Το menu του εστιατορίου table d’ hôte περιορίζει τους πελάτες στο προσφερόμενο γαστρονομικό πακέτο της ημέρας, ενώ του εστιατορίου à la carte περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή.

Το menu à la carte είναι κατά κανόνα σταθερό στη σύνθεσή του, αν και μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Στο menu table d’ hôte, το μεσημβρινό menu διαφέρει από το menu του δείπνου και κατά κανόνα αλλάζουν καθημερινά (κυλιόμενο menu), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας αριθμός menus που ανακυκλώνονται περιοδικά (συνήθως κάθε 14 ημέρες) .

Παρακολουθήστε στο βίντεο τις υποχρεώσεις ενός σεφ