Είδη εστιατορίων

Το εστιατόριο table d’hôtel (σημαίνει τραπέζι των φιλοξενούμενων) προσφέρει γεύμα τις μεσημβρινές ώρες και δείπνο τις βραδινές. Κύριος σκοπός του είναι να καλύπτει τα συμφωνηθέντα πελατών και κατά δεύτερο λόγο να εξυπηρετεί τους κατά περίπτωση εξωτερικούς επισκέπτες. Στο table d’hôtel προσφέρεται ένα γαστρονομικό πακέτο τριών τουλάχιστον πιάτων, που αποτελείται από τα ορεκτικά, το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο.

Εστιατόριο πρωινού
Το εστιατόριο πρωινών λειτουργεί για λίγες πρωινές ώρες και προσφέρει ένα από τους παρακάτω τύπους πρωινού γεύματος:

  • Continental breakfast
  • American breakfast
  • Μπουφέ πρωινού

Συμπληρωματικές μονάδες είναι τύποι εστιατορίων που συναντώνται σε μικρό αριθμό ξενοδοχείων. Σκοπός είναι να καλύψουν με τα προϊόντα τους τις επισιτιστικές και όχι μόνο, ανάγκες διαφόρων τύπων πελατείας. Τέτοιες είναι το εστιατόριο à la carte, η ταβέρνα, το snack bar, το grill room, τα εστιατόρια εθνικής κουζίνας και το εστιατόριο banquet.

Εστιατόριο à la carte
Στο εστιατόριο à la carte η επιλογή των προϊόντων γίνεται από την κάρτα – κατάλογο φαγητών και η συνολική χρέωση του πελάτη ανάγεται στο άθροισμα των τιμών των επιλεγέντων ειδών.